Basiscursus CGT
Incl motiverende Gespreksvoering 3.0!

Herken jij jezelf in de volgende punten?

Video afspelen over Basiscursus CGT

Meer over
De Basiscursus CGT

Ben je op zoek naar een Basiscursus Cognitieve Gedragstherapie (CGT)? Dan ben je bij Beldman Opleidingen aan het juiste adres! Ik bied je de mogelijkheid om een betaalbare en geaccrediteerde Basiscursus CGT te volgen. Tijdens deze CGT cursus leg je het fundament voor jouw registratie als Cognitieve Gedragstherapeut VGCt. Je leert alles over de nieuwste cognitief-gedragstherapeutische behandelingen. Daarnaast verdiep je je in de inspirerende principes van de Motiverende Gespreksvoering 3.0.

De CGT basiscursus wordt erg positief ontvangen, afgaande op de evaluaties van studenten. Wil je meer weten over deze cursus? Lees dan snel verder!

Wat anderen zeggen

Klik hier om meer evaluaties te lezen over de Basiscursus CGT.

Debbie

Gerben weet elke les interactief te maken. Een ware kunst, om zo les te geven!
5/5

Mike

Maarten van Dijk was een fantastische docent tijdens de basiscursus CGT. Zijn diepgaande kennis en overvloed aan praktijkvoorbeelden maakten de leerervaring zeer waardevol. Hij gaf ruimte voor individuele vragen en casuïstiek, zorgde voor een evenwichtige groepsdynamiek en hanteerde een uitstekende balans tussen theorie en praktische oefeningen, afgestemd op de voorkeuren van de groep. De waardevolle feedback van Maarten heeft mij als psycholoog enorm vooruitgeholpen en heeft me geïnspireerd om verder te gaan met CGT. Ik kijk dan ook met veel plezier terug op deze cursus!
5/5

Lianne

De Basiscursus CGT bij Beldman Opleidingen is leuk, leerzaam, interactief en direct toepasbaar in de praktijk. Het enthousiasme van Gerben werkt aanstekelijk. Kortom: echt een aanrader!
5/5

Eerstvolgende
Startdatums

Ben je geïnteresseerd in een andere toekomstige CGT cursus?
Neem dan contact met mij op, dan houd ik je op de hoogte!

Basiscursus CGT
Basiscursus CGT

Waarom een Basiscursus CGT
Volgen bij Beldman?

Wanneer je op zoek bent naar een geaccrediteerde Basiscursus CGT, dan ben je bij Beldman Opleidingen aan het juiste adres: 

Ben je enthousiast geworden? Schrijf je direct in voor deze CGT opleiding of neem vrijblijvend contact met mij op!

 

Inhoud

De volgende onderwerpen komen in de cursus aan bod:

Delen van de cursus vinden plaats via online-modules. Hiermee bestaat de cursus uit een goede mix van klassikale bijeenkomsten en online-opdrachten. Met dit laatste ontstaat nog meer flexibiliteit in moment van leren.

Doelstellingen

De deelnemer heeft/kan aan het eind van de cursus:

Basiscursus CGT
Veelgestelde vragen

Vooropleiding
Je hebt een afgeronde masteropleiding Psychologie, Pedagogische Wetenschappen, Gezondheidswetenschappen of Geneeskunde afgerond. Of je bent BIG-geregistreerd Verpleegkundig Specialist.

Werk
Tijdens de cursus is het van belang dat je werkervaring op kunt doen en het geleerde in de praktijk kunt brengen. Deze werkervaring kan ook worden opgedaan binnen een werkervaringsplek.

Er vinden verschillende uitvoeringen van deze cursus plaats op verschillende plaatsen in het land, waaronder Utrecht, Nijmegen, Den Bosch en Volledig Online.

Data van de bijeenkomsten in Nijmegen met startdatum 17 mei 2024 zijn de volgende:
17 mei
14 en 28 juni
23 augustus
13 en 27 september
18 oktober
1 en 22 november
13 dec

Daarnaast vinden er online-meetings plaats. Deze starten om 20.00 uur en vinden voor deze groep plaats op de volgende (donderdag)avonden: 30 mei, 20 juni, 22 augustus, 5, 19 en 26 september, 10, 22 en 24 oktober, 14 november en 5 december. DE DATA VAN DEZE ONLINE-BIJEENKOMSTEN ZIJN “RICHTDATA”. IN OVERLEG MET DE GROEPSGENOTEN MET WIE JE ONLINE AFSPREEKT, KUN JE DEZE ONLINE-BIJEENKOMST 1 OF 2 DAGEN EERDER OF LATER LATEN PLAATSVINDEN. De duur van deze online-meetings varieert van 30-45 minuten.

Data van de bijeenkomsten in Utrecht met startdatum 4 september 2024 zijn de volgende:
4 en 25 september
16 oktober
6 en 27 november
18 december
22 januari
12 februari
5 en 26 maart

Daarnaast vinden er online-meetings plaats. Deze starten om 20.00 uur en vinden voor deze groep plaats op de volgende avonden: 18 september, 9 en 30 oktober, 20 november, 4 en 11 december, 15 en 29 januari, 5 en 26 februari en 19 maart. DE DATA VAN DEZE ONLINE-BIJEENKOMSTEN ZIJN “RICHTDATA”. IN OVERLEG MET DE GROEPSGENOTEN MET WIE JE ONLINE AFSPREEKT, KUN JE DEZE ONLINE-BIJEENKOMST 1 OF 2 DAGEN EERDER OF LATER LATEN PLAATSVINDEN. De duur van deze online-meetings varieert van 30-45 minuten.

Data van de bijeenkomsten van de Volledig Online-cursus met startdatum 5 september 2024 zijn de volgende: 
5 en 26 september
10 en 31 oktober
14 en 28 november
12 december
8 en 29 januari (WOENSDAGEN)
20 februari

Daarnaast vinden er online-meetings plaats. Deze starten om 20.00 uur en vinden voor deze groep plaats op de volgende avonden: 24 september, 3 en 29 oktober, 12, 21 en 26 november, 10 en 19 december, 6 en 23 januari en 13 februari. DE DATA VAN DEZE ONLINE-MEETINGS ZIJN “RICHTDATA”. IN OVERLEG MET DE GROEPSGENOTEN MET WIE JE ONLINE AFSPREEKT, KUN JE DEZE ONLINE-MEETING 1 OF 2 DAGEN EERDER OF LATER LATEN PLAATSVINDEN. De duur van deze online-meetings varieert van 30-45 minuten.

Data van de bijeenkomsten in Nijmegen met startdatum 11 september 2024 zijn de volgende:
11 september
2 en 23 oktober
13 november
4 december
8 en 29 januari
19 februari
12 maart
2 april

Daarnaast vinden er online-meetings plaats. Deze starten om 20.00 uur en vinden voor deze groep plaats op de volgende avonden: 25 september, 16 oktober, 6 en 27 november, 11 en 18 december, 22 januari,
5 en 12 februari en 5 en 26 maart. DE DATA VAN DEZE ONLINE-BIJEENKOMSTEN ZIJN “RICHTDATA”. IN OVERLEG MET DE GROEPSGENOTEN MET WIE JE ONLINE AFSPREEKT, KUN JE DEZE ONLINE-BIJEENKOMST 1 OF 2 DAGEN EERDER OF LATER LATEN PLAATSVINDEN. De duur van deze online-meetings varieert van 30-45 minuten.

Theoretische kennis en vaardigheden worden gedurende de cursus getoetst. Cursisten ontvangen een certificaat indien zij voldoende aanwezig zijn geweest en de cursus met goed gevolg hebben afgerond.

Afwezigheid kan worden gecompenseerd middels het uitvoeren een vervangende opdracht.

Deze Basiscursus CGT is geaccrediteerd bij de volgende verenigingen:
VGCT: 100-uurs Basiscursus Cognitieve Gedragstherapie, nummer: 414245.
NIP/NVO en SKJ-registratie: 70 punten behandeling, 30 punten diagnostiek en 100 extra literatuurpunten, nummer 414245.
NIP/ NVO en SKJ-herregistratie: 100 punten, nummer: 414245.
LV POH-GGZ: 30 punten.

Utrecht Centrum (15 minuten lopen vanaf Utrecht Centraal).

Tilburg (meteen bij NS-station Tilburg).

Nijmegen (sfeervolle locatie in Nijmegen-Noord; 5 minuten lopen vanaf NS-station. Goede parkeermogelijkheden).

Den Bosch (50 meter van NS-station Den Bosch).

Ook vinden er “Volledig-Online“-uitvoeringen plaats.

2650 euro – Dit is inclusief digitale reader, koffie en thee, exclusief lunch en literatuur.

2395 euro voor de Volledig Online-uitvoering.

 

De opleiding bestaat uit tien cursusdagen (6,25 uur per bijeenkomst) en negen tussentijdse online-modules (van in totaal 37,5 uur). Dat tezamen zijn 100 “werkuren”. Daarnaast staat er voor het lezen van de literatuur 350 studie-uren.

Kennisoverdracht vindt plaats door middel van:

  • literatuurstudie en -besprekingen;
  • individuele online-opdrachten;
  • (online-)demonstraties (door docent en m.b.v. videofragmenten);
  • oefenen van vaardigheden in rollenspel;
  • praktijkopdrachten;
  • casuïstiek bespreking.

 

Basiscursus CGT

CGT Opleidingen volgen bij
Beldman Opleidingen

Bij Beldman Opleidingen bied ik je de mogelijkheid om jezelf als professional verder te ontwikkelen. Je kunt kiezen uit verschillende Cognitieve Gedragstherapie (CGT) opleidingen, waaronder de Basiscursus CGT. Daarnaast enthousiasmeer ik je voor dit vakgebied en staat een fijne leeromgeving centraal. Ik geloof dat een goede sfeer en enthousiaste docenten en medestudenten bijdragen aan het uiteindelijke resultaat!

Erkend CGT
Certificaat

Tijdens de Basiscursus CGT ontwikkel jij jouw vaardigheden en kennis. We maken een heldere vertaalslag tussen theorie en praktijk en demonstreren interessante technieken. Het resultaat: een waardevol en erkend CGT certificaat waarmee jij als professional in de praktijk aan de slag kan. 

De 100-uurs Basiscursus is onder meer een eerste stap in de opleidingsroute tot Cognitief Gedragstherapeut VGCt. Ben je op zoek naar een Vervolgcursus CGT? Ook hiervoor kan je bij Beldman Opleidingen terecht. 

Basiscursus CGT
Basiscursus CGT
Basiscursus CGT

Ook jezelf ontwikkelen als
Professional?