Beldman Opleidingen
Stap-budget

Het STAP-budget is een nieuwe subsidieregeling waarmee je tot € 1.000 subsidie kunt krijgen voor een opleiding of cursus. Dat betekent dat je aan bepaalde cursussen kosteloos kunt deelnemen.

UPDATE OVER HET STAP-BUDGET 07-07-2023: HET MINISTERIE VAN OCW HEEFT BEKENDGEMAAKT DAT DE STAP-REGELING PER VANDAAG STOPT. UITSLUITEND VOOR MEERJARIGE OPLEIDINGEN KAN NOG STAP-BUDGET WORDEN AANGEVRAAGD. AL TOEGEKENDE STAP-BUDGETTEN BLIJVEN GEWOON GELDIG.

ONDERSTAAND TREF JE DE PROCEDURE EN REGELING ZOALS DIE ER T/M JUNI 2023 UITZAG.

Wat is het STAP-budget?

Het STAP-budget is een nieuwe subsidieregeling waarmee je tot € 1.000 subsidie kunt krijgen voor een opleiding of cursus. Dat betekent dat je aan bepaalde cursussen kosteloos kunt deelnemen.

Voor wie is het STAP-budget?

In principe komt iedereen die geen recht heeft op studiefinanciering of andere vormen van publieke onderwijsfinanciering in aanmerking voor het STAP-budget. Wel zijn er een aantal aanvullende voorwaarden. Of jij voor STAP-subsidie in aanmerking komt, vind je hier.

Hoe vraag ik STAP-subsidie aan?

Nadat je je voor een cursus hebt ingeschreven, ontvang je een STAP-aanmeldingsbewijs. Met dit aanmeldingsbewijs vraag je hier  de STAP-subsidie aan. Meer informatie over het aanvragen van STAP-subsidie vind je in de deze video.

Waar moet ik nog meer op letten?

Bij het toekennen van het STAP-budget wordt gewerkt met “tijdvakken”. Per jaar zijn er 6 tijdvakken (jan-feb, maart-april, mei-juni, enzovoort). Per tijdvak is een bepaald budget beschikbaar. Het toekennen van het budget gebeurt op datum van aanmelding. Meld je je aan op het moment dat het tijdvak net open is, dan is de kans groter dat er subsidie beschikbaar is dan wanneer je je pas later in het tijdvak aanmeldt. En hierbij geldt: op is op.

De opleiding waarvoor je het budget aanvraagt moet tenminste 4 weken na je aanvraag starten, en uiterlijk binnen 3 maanden na sluiting van het betreffende aanvraagtijdvak starten. Achteraf kan dus geen subsidie meer worden aangevraagd.

Kan ik de cursus annuleren als ik geen STAP-budget krijg toegekend?

Je kunt de cursus ten allen tijde annuleren. Wel volgen we de annuleringsvoorwaarden zoals die door het NRTO zijn opgesteld en zullen (afhankelijk van de tijd tot aanvang van de cursus) annuleringskosten in rekening worden gebracht. De annuleringsvoorwaarden zoals die door het NRTO zijn opgesteld, vind je onder het kopje “Algemene Voorwaarden”.

Veel gestelde vragen.

Voor andere veel gestelde vragen over het STAP-budget, klik hier. Staat je vraag hier niet tussen, neem dan gerust even contact met me op.

Ook jezelf ontwikkelen als
Professional?