STAP-Budget

Bij Beldman Opleidingen kun je gebruikmaken van het STAP-budget .

Wat is het STAP-budget?

Het STAP-budget is een nieuwe subsidieregeling waarmee je tot € 1.000 subsidie kunt krijgen voor een opleiding of cursus. Dat betekent dat je aan bepaalde cursussen kosteloos kunt deelnemen.

Voor wie is het STAP-budget?

In principe komt iedereen die geen recht heeft op studiefinanciering of andere vormen van publieke onderwijsfinanciering in aanmerking voor het STAP-budget. Wel zijn er een aantal aanvullende voorwaarden. Of jij voor STAP-subsidie in aanmerking komt, vind je hier.

Hoe vraag ik STAP-subsidie aan?

Nadat je je voor een cursus hebt ingeschreven, ontvang je een STAP-aanmeldingsbewijs. Met dit aanmeldingsbewijs vraag je hier  de STAP-subsidie aan. Meer informatie over het aanvragen van STAP-subsidie vind je in de deze video.

Waar moet ik nog meer op letten?

Bij het toekennen van het STAP-budget wordt gewerkt met “tijdvakken”. Per jaar zijn er 6 tijdvakken (jan-feb, maart-april, mei-juni, enzovoort). Per tijdvak is een bepaald budget beschikbaar. Het toekennen van het budget gebeurt op datum van aanmelding. Meld je je aan op het moment dat het tijdvak net open is, dan is de kans groter dat er subsidie beschikbaar is dan wanneer je je pas later in het tijdvak aanmeldt. En hierbij geldt: op is op.

De opleiding waarvoor je het budget aanvraagt moet tenminste 4 weken na je aanvraag starten, en uiterlijk binnen 3 maanden na sluiting van het betreffende aanvraagtijdvak starten. Achteraf kan dus geen subsidie meer worden aangevraagd.

Kan ik de cursus annuleren als ik geen STAP-budget krijg toegekend?

Je kunt tot twee maanden voor startdatum van de cursus kosteloos annuleren. Daarna worden (in overeenstemming met de algemene voorwaarden zoals die door het NRTO zijn opgesteld) annuleringskosten in rekening gebracht.

Veel gestelde vragen.

Voor andere veel gestelde vragen over het STAP-budget, klik hier. Staat je vraag hier niet tussen, neem dan gerust even contact met me op.