25-uurs cursus
Imaginaire Exposure en Imaginaire Rescripting bij PTSS

Imaginaire Exposure en Imaginaire Rescripting zijn uitermate krachtige interventies bij de behandeling van traumatische gebeurtenissen.

Meer over
De Vervolgcursus CGT

Imaginaire Exposure en Imaginaire Rescripting zijn uitermate krachtige interventies bij de behandeling van traumatische gebeurtenissen. Niet voor niets zijn deze behandelvormen als eerste keuze in de behandelrichtlijn voor PTSS opgenomen. Met deze 25-uurs cursus leer je hoe je vanuit een gedegen kader deze behandelinterventies kunt toepassen. Mocht je meer over de cursus willen weten, lees dan hieronder verder.

Ervaringen voorgaande deelnemers

Sophie

De 25-uurs cursus IE en IR bij PTSS is goed opgebouwd met een mooie combinatie van theorie en samen oefenen in de praktijk. De online omgeving werkte perfect en door de hoeveelheid aan filmpjes krijg je een goed beeld van de verschillende behandeltechnieken. Bas heeft ontzettend veel kennis en kunde, maar weet daarnaast ook een veilige setting neer te zetten, waarbij ik mij vrij voelde om te leren en fouten te maken. Met veel enthousiasme heb ik de cursus gevolgd en ik maak er nu veel gebruik van in mijn behandelingen.
5/5

Remco

De cursus IE en IR bij PTSS bij Beldman Opleidingen was zeer leerzaam en nuttig! Het volledige proces van traumabehandeling kwam uitgebreid aan bod: Indicatiestelling, theoretische achtergrond en vooral veel praktische oefening met zowel Imaginaire Exposure als Imaginaire Rescripting. Tal van demonstraties door de docent en concrete stappenplannen helpen bij het toepassen in de praktijk. Ook de demonstraties en het zelf oefenen bij lastige situaties (zoals bij vermijding en dissociatie) heb ik als erg leerzaam ervaren. Gerben heeft niet alleen veel kennis en tips, maar is ook een bevlogen en enthousiasmerende docent!
5/5

Hanna

Ik heb de 25-uurs cursus IE en IR gevolgd en ik vond deze cursus super. Gestructureerd, helder, heel leerzaam, wetenschappelijk sterk onderbouwd en efficiënt ingedeeld. De trainingsactrice vond ik ook een geweldige toevoeging en dit onderscheidt zich enorm van andere cursussen. Mijn docent Bas was, naast gestructureerd en duidelijk, warm en empathisch. Hij raakte de juiste snaren bij ingewikkelde discussies of punten en kon goed uitleg geven bij bepaalde weerstanden. De feedback tijdens het oefenen in de groep was prettig: je merkt dat hij iedereen serieus neemt en bekrachtigt. Waardoor een positieve en veilig sfeer ontstond. Tot slot vond ik de eigen ingebrachte casuïstiek van Bas heel leerzaam en interessant.
5/5

Waarom een Cursus CGT
Volgen bij Beldman?

Wanneer je op zoek bent naar een geaccrediteerde Vervolgcursus CGT, dan ben je bij Beldman Opleidingen aan het juiste adres:

Ben je enthousiast geworden? Schrijf je direct in voor deze CGT opleiding of neem vrijblijvend contact op!

Eerstvolgende
Startdatums

Ben je geïnteresseerd in een andere toekomstige CGT cursus?
Neem dan contact met mij op, dan houd ik je op de hoogte!

Inhoud

Tijdens de cursus komen de volgende onderdelen aan bod:

Doelstellingen

De deelnemer weet/kan aan het eind van de cursus:

25-uur cursus IE en IR bij PTSS
Veelgestelde vragen

  • Afgestudeerde (GZ-)psychologen en pedagogen, die zich de toepassing van Imaginaire Exposure en Imaginaire Rescripting eigen willen maken;
  • Die eerder een 100-uurs Basiscursus CGT hebben afgerond (kan ook als onderdeel van een eerdere GZ-opleiding);
  • En die werkzaam zijn in de GGZ of het onderwijs, op zo’n manier dat er regelmatig cliëntcontacten plaatsvinden.

De data van de uitvoering die op 7 mei 2024 online van start gaat, zijn de volgende:

Cursusdagen (13.30-20.00 uur):

7 mei
4 juni
2 juli

Daarnaast vinden er online-avondmeetings plaats. Deze starten om 20.00 uur, duren +/- 45 minuten en vinden plaats op de volgende data: 28 mei en 25 juni. DE DATA VAN DEZE ONLINE-AVONDMEETINGS ZIJN “RICHTDATA”. IN OVERLEG MET DE GROEPSGENOTEN MET WIE JE ONLINE AFSPREEKT, KUN JE DEZE ONLINE-AVONDMEETINGS 1 OF 2 DAGEN EERDER OF LATER LATEN PLAATSVINDEN.

De data van de uitvoering die op 16 mei 2024 online van start gaat, zijn de volgende:

Cursusdagen (13.30-20.00 uur):
16 mei
30 mei
20 juni

Daarnaast vinden er online-avondmeetings plaats. Deze starten om 20.00 uur, duren +/- 45 minuten en vinden plaats op de volgende data: 28 mei en 13 juni. DE DATA VAN DEZE ONLINE-AVONDMEETINGS ZIJN “RICHTDATA”. IN OVERLEG MET DE GROEPSGENOTEN MET WIE JE ONLINE AFSPREEKT, KUN JE DEZE ONLINE-AVONDMEETINGS 1 OF 2 DAGEN EERDER OF LATER LATEN PLAATSVINDEN.

De data van de uitvoering die op 3 september 2024 online van start gaat, zijn de volgende:

Cursusdagen (13.30-20.00 uur):
3 september
24 september
15 oktober

Daarnaast vinden er online-avondmeetings plaats. Deze starten om 20.00 uur, duren +/- 45 minuten en vinden plaats op de volgende data: 17 september en 8 oktober. DE DATA VAN DEZE ONLINE-AVONDMEETINGS ZIJN “RICHTDATA”. IN OVERLEG MET DE GROEPSGENOTEN MET WIE JE ONLINE AFSPREEKT, KUN JE DEZE ONLINE-AVONDMEETINGS 1 OF 2 DAGEN EERDER OF LATER LATEN PLAATSVINDEN.

Theoretische kennis en vaardigheden worden gedurende de cursus getoetst. Cursisten ontvangen een certificaat indien zij voldoende aanwezig zijn geweest en de cursus met goed gevolg hebben afgerond. Afwezigheid kan worden gecompenseerd middels het uitvoeren een vervangende opdracht.

De cursus is geaccrediteerd bij de volgende beroepsverenigingen (onder nummer 437631 en 498384):
-VGCT: 25 uur Vervolgcursus CGT.
-VEN: 25 punten (breed).
-FGZPT: 31 punten.
-VSR: 25 punten.
-NIP/NVO (en daarmee SKJ): 28 punten herregistratie, 17 pnt behandeling, 11 pnt diagnostiek.

Volledig online.

990 euro, inclusief digitale reader, koffie en thee, exclusief lunch.

De opleiding bestaat uit 25 uur contactonderwijs. Deze bestaat uit drie cursusdagen (6,25 uur per bijeenkomst) en drie tussentijdse online-modules (van in totaal 6,25 uur). Daarnaast staat voor het bestuderen van de literatuur 90 uur.

Literatuur voor deze cursus ontvang je kosteloos in een digitale reader.

CGT Opleidingen volgen bij
Beldman Opleidingen

Bij Beldman Opleidingen bieden wij je de mogelijkheid om jezelf als professional verder te ontwikkelen. Je kunt kiezen uit verschillende Basis- en Vervolgopleidingen. Daarnaast enthousiasmeren wij je voor dit vakgebied en staat een fijne leeromgeving centraal. Wij geloven dat een goede sfeer en enthousiaste docenten en medestudenten bijdragen aan het uiteindelijke resultaat!

Erkend CGT
Certificaat

Tijdens de Vervolgcursus CGT ontwikkel jij jouw vaardigheden en kennis. We maken een heldere vertaalslag tussen theorie en praktijk en demonstreren interessante technieken. Het resultaat: een waardevol en erkend certificaat CGT waarmee jij als professional in de praktijk aan de slag kan.

Ook jezelf ontwikkelen als
Professional?