Onze docenten
Gerben Beldman

Gerben Beldman is Klinisch Psycholoog, Supervisor VGCT, en oprichter van Beldman Opleidingen. Hij werkt in een vrijgevestigde praktijk waar hij zowel volwassenen, jeugdigen als systemen ziet. Tevens is hij Hoofddocent aan de GZ-opleiding. Bekijk de uitgebreide achtergrondinformatie van Gerben Beldman.

Gerben Beldman

Ik ben Gerben Beldman en als Klinisch Psycholoog en Supervisor VGCT werkzaam in de Basis en Specialistische GGz. Ik heb de afgelopen jaren ervaring opgedaan met veel verschillende patiëntpopulaties (as-1-stoornissen, persoonlijkheidsstoornissen, kinderen, jeugdigen, volwassen en multi-problem gezinnen), zowel klinisch als ambulant. Zowel in de rol van individueel (regie-)behandelaar als in de rol van (team aansturend) behandelcoördinator en teamleider zorg. Voor mij begint therapie met het creëren van een goede therapeutische relatie. Vertrouwen en oprechtheid zijn daarbij voor mij het meest belangrijk.
Om vandaaruit middels state of the art evidence-based interventies dysfunctionele patronen te helpen doorbreken. Naast cognitieve gedragstherapie heb ik me gespecialiseerd in MBCT, EMDR, Groepspsychotherapie en Schematherapie.

De afgelopen 10 jaar ben ik in toenemende mate les gaan geven. Ik beleef hier erg veel plezier aan. Naast de cursussen die ik vanuit Beldman Opleidingen verzorg, geef ik momenteel les aan de GZ- en de KP-opleiding in Utrecht en Nijmegen en voor meerdere particuliere trainingsbureaus. Tot slot ben ik Hoofddocent aan de GZ-opleiding in Nijmegen.

Registraties en lidmaatschappen

  • Klinisch Psycholoog en GZ-psycholoog BIG onder nr 79909816725.
  • Psychotherapeut BIG onder nr 99909816716.
  • Supervisor/Opleider/Gedragstherapeut VGCT.
  • Groepspsychotherapeut NVGP bij de Ned. Ver. voor Groepspsychotherapie
  • EMDR-therapeut bij de Vereniging voor EMDR Nederland
  • Mindfulness-trainer bij de Vereniging Voor Mindfulness
  • Senior-schematherapeut bij de Vereniging voor Schematherapie
  • Hoofddocent GZ-opleiding Nijmegen V&O en K&J

 

Publicaties

Reefhuis, E. & Beldman, G. (2020). Optimaliseren van de therapeutische relatie bij patiënten met een depressieve stoornis. GZ-psychologie, 4, p. 20-23.

Beldman, G., Beernink, J. & Pietersen, W. (2019). Hoe behandel je mensen met een licht verstandelijke beperking? Handvatten voor diagnostiek en behandeling. GZ-psychologie, nr 6, p. 16-21.

Beldman, G. & Lammers, S. (2019). Enthousiaste Docenten: Enthousiaste Psychologen. De Psycholoog, 11, p. 34-40.

Van Heugten, T. & Beldman, G. (2019). Het Intern Rollenspel in Groeps(schema)therapie. Tijdschrift voor Groepsdynamica en Groepspsychotherapie, 3, p. 31-40.

Beldman, G. & De Weerd, B. (2019). Stabilisatie bij Complexe PTSS? GZ-Psychologie, nr 2, p. 16-20.
https://mijn.bsl.nl/stabilisatie-bij-complexe-ptss/16603042

Visser, D. & Beldman, G. (2018). De behandeling van Religieuze Dwang. GZ-Psychologie, nr. 10, p. 24-29.
https://mijn.bsl.nl/de-behandeling-van-religieuze-dwang/16029612

Beldman, G. (2018). Hulpverlenen is een vak! Gepubliceerd op de website van de Nederlandse Vereniging voor GZ-psychologie en haar specialismen.
https://www.nvgzp.nl/hulpverlenen-is-een-vak.

Beldman, G. (2018). Op naar nog meer enthousiasme in het vak en het onderwijs! GZ-Psychologie, nr 2, p. 40-41.
https://mijn.bsl.nl/op-naar-nog-meer-enthousiasme-in-het-vak-en-het-onderwijs/15788470

Beldman, G. (2017). Over opleiden: een powerpoint-presentatie met 133 sheets. GZ-Psychologie, nr. 7-8, p. 32.
https://mijn.bsl.nl/over-opleiden-een-powerpointpresentatie-met-133-sheets/15329792

Beldman, G., Kessels, H. H. M. L. & de Groot, I. W. (2017). Het effect van een kortdurende groepsgewijze stabilisatietraining bij patiënten met een complexe posttraumatische stressstoornis. Tijdschrift voor Psychiatrie, 59, 672-679.
http://www.tijdschriftvoorpsychiatrie.nl/assets/articles/59-2017-11-artikel-beldman.pdf

Beldman, G. (2012). Problematische Verzamelaars. Tijdschrift voor Rehabilitatie, nr 1, p. 59-63.

Reviews over Gerben

Axante

Ik heb de 100-uurs Basiscursus CGT bij Gerben Beldman gevolgd en ik vond het geweldig! Dus mocht je jezelf een docent met passie en toewijding gunnen, dan raad ik je van harte aan een CGT Cursus bij Beldman Opleidingen te volgen!
5/5

Chantal

Na veel cursussen te hebben gevolgd en veel docenten te hebben meegemaakt, kan ik stellen dat Gerben Beldman uniek in zijn vak is. Niet alleen is hij een zeer deskundige psycholoog, maar weet hij deze kennis op zijn cursisten over te brengen met veel passie en plezier! Zijn lessen bevatten een dosis enthousiasme, zijn zeer gevarieerd en praktisch ingesteld. Met de behoefte van cursisten wordt altijd rekening gehouden. Er is ruimte voor eigen inbreng zonder daarbij het doel van de cursusdag te verliezen. Bedankt Gerben voor de leuke cursusdagen!
5/5

Ook jezelf ontwikkelen als
Professional?