Nieuwsbericht

Oud-profvoetballer Henry open over mentale klachten

Wat als een droevig bericht begint, eindigt mooi: https://nos.nl/l/2504247.

In het kort beschrijft oud-topvoetballer Thierry Henri het ontstaan van niet-helpende persoonlijkheidskenmerken en de ontwikkeling naar een meer helpende persoonlijkheid.

Hij vertelt hoe hij, door niet helpende leerervaringen (een bekritiserende vader) en onvervulde mentale behoeften, een zelfbeeld en coping ontwikkelde die uiteindelijk niet helpend was. Namelijk zich sterker voordoen dan hij zich van binnen voelde. Die coping zorgde ervoor dat hij op lange termijn nog steeds niet kreeg wat hij werkelijk nodig had.

Therapie gaat over het verwerken van de onvervulde behoeften. Waardoor we die kunnen loslaten. En een nieuwe coping kunnen ontwikkelen, waarmee we de waardering krijgen om wie we werkelijk zijn.

Dank voor het delen van je verhaal Thierry Henry.

Mocht jij je deze behandeling vanuit een leertheoretisch kader meer eigen willen maken, dan zou je kunnen denken aan de 50-uurs Vervolgcursus CGT bij Angst, Persoonlijkheid en Trauma. Daarin besteden we uitgebreid aandacht aan deze thema’s. Er gaan komend jaar weer meerdere uitvoering van start.

Meer informatie: https://beldmanopleidingen.nl/cursussen/vervolgcursus-cgt-50-uur/

Ook jezelf ontwikkelen als
Professional?