Beldman Opleidingen
Overige diensten

Naast de CGT-basiscursus bieden we je het volledige traject tot Cognitief Gedragstherapeut VGCT. Onderstaand tref je daarvan de verschillende onderdelen:

Cursussen-op-maat / In-Company:

De CGT-cursussen die we particulieren aanbieden, kunnen ook In-company worden verzorgd. Uiteraard is het mogelijk de cursus op uw specifieke doelgroep en wensen af te stemmen. Ook groepen studenten die gezamenlijk een cursus of leertherapie willen volgen, kunnen contact opnemen. Meer informatie? Klik dan hier en stel je vraag.

Groepsleertherapie

Uit onderzoek naar effectieve therapeutfactoren blijkt dat empathisch goed afgestemde therapeuten grotere verbeteringen bij patiënten behalen. Zij zijn doorgaans beter in staat om dreigende alliantiebarsten in de therapeutische relatie op te merken en te bewerken. Een goed contact met de eigen innerlijke belevingswereld lijkt daarvoor essentieel.
Deze groepsleertherapie is erop gericht het contact met de innerlijke belevingswereld van de therapeut te vergroten. En te onderzoeken waar knelpunten liggen en deze te behandelen. Met als doel je gezondheid te bevorderen en effectiviteit van jou als therapeut te vergroten.
Tijdens de leertherapie zal gebruik worden gemaakt van verschillende methodes uit de schematherapie, groepspsychotherapie en cognitieve-gedragstherapie. Deze leertherapie is geaccrediteerd voor de VGCT.

N=1-begeleiding:

Voor veel aspirant-VGCT-therapeuten is het schrijven van het N=1-verslag een leerzaam onderdeel, maar tevens een groot struikelblok in het behalen van de VGCT-registratie. We bieden een supervisietraject die het mogelijk maakt een adequate gedragstherapeutische behandeling uit te voeren en daar een goed verslag over te schrijven.

Charlotte, Klinisch Psycholoog en Gedragstherapeut VGCT:
“Ik wist dat de N=1-opdracht geen gemakkelijk onderdeel van het VGCT-traject zou worden. Ik kwam met Gerben in contact. Hij legde me duidelijk uit wat er verwacht zou worden en motiveerde me ermee te beginnen. We stelden samen een tijdsplan op en doorliepen die consciëntieus. Hij was tussentijds altijd voor vragen bereikbaar. Het uitvoeren van de N=1-opdracht was niet altijd gemakkelijk, maar mede dankzij de deskundige, betrokken en motiverende houding van Gerben heb ik volgehouden en is het een succes geworden. Uiteindelijk is het een leerzaam onderdeel voor me geworden en is het N=1-verslag in één keer goedgekeurd!”

Supervisie:

Tot slot bieden we de mogelijkheid om supervisie te volgen. Deze supervisies worden erkend bij het behalen van diverse registraties. Te denken valt hierbij aan je registratie tot Klinisch Psycholoog, Psychotherapeut of GZ-psycholoog, alsmede voor het behalen van je registratie tot Cognitief-Gedragstherapeut VGCT.

Ook jezelf ontwikkelen als
Professional?